Primers tallers de blocs a Cal Ninyo

14.2.08 | | 0 comentaris »

Avui han començat els tallers de blocs organitzats per Òmnium Baix Llobregat i Xarxa Santboiana, amb la col·laboració de Vilaweb Sant Boi, Cal Tux, Cibercafè Cal Ninyo i el Casal del Barri Centre. Quatre santboians i tres santboianes han iniciat el primer taller de blocs que s’organitzen a Cal Ninyo amb programari lliure Linux. El taller de bloc es farà els dijous de 18 a 20h. i té prevista la seva finalització a finals del mes de març. L’objectiu és millorar les eines informàtiques i la qualitat dels blocs que s’estan fent a Sant Boi, així com aquells que vulguin fer el seu primer bloc.

Un dels objectius d’aquests tallers es potenciar l’ús del català a Internet, doncs, en poc temps a Catalunya s’han creat 25.000 dominis, actualment ocupem el lloc 23 d’Internet i podem dir que el català és una de les llengües més parlades del món, òbviament en aquests tallers no es tanquen les portes a l’ús del castellà, com molt bé sap tothom a Xarxa Santboiana no s’ha discriminat mai, ni es farà, a cap blocaire per la llengua del seu bloc.

En Saül Gordillo va publicar, no fa molt, un post en el que deia que el català és la segona llengua més utilitzada en el fòrum d'internet de la CE, aquest és un espai de debat engegat el passat 27 de gener perquè els ciutadans expressin la seva opinió sobre el futur d'Europa, el canvi climàtic i altres temes prioritaris de la Unió.

La xarxa social d’Internet “Facebook” va anunciar el llançament de la versió del portal en espanyol a la qual seguiran versions en francès i alemany en les pròximes setmanes. Des d’avui mateix, els usuaris podem triar veure la pàgina de Facebook en espanyol i a partir del 11 de febrer el portal s’obrirà per defecte en aquest idioma si l’usuari es troba en un país de parla hispana. De ben segur que no trigarem gaire a que moltes xarxes socials incorporin el català.