Reem-B, un robot català.

13.12.08 | | 0 comentaris »

S’ha presentat en societat el robot Reem-B, aquest enginy té aspecte d’humanoide, fa un metro i mig d’alçada i pot comunicar-se amb les persones, caminar i fins i tot pujar escales.

L’empresa Pal Technology Robotics de Barcelona ha desenvolupat aquest robot que pesa 60 quilos i que té una autonomia d’unes dues hores i pot fer 1,5 Km/hora, també pot caminar amb estabilitat i fins i tot carregar fins a dotze quilos de pes, per la qual cosa es tracta d’un robot sofisticat pensat per a poder ajudar en assumptes domèstics, sobretot a persones amb alguna discapacitat física o psíquica.

El robot català Reem-B té la capacitat d’arxivar en el seu sistema informació i dades sobre els humans i està programat per evitar obstacles o mantenir una conversa, a més de moltes altres habilitats. El prototip anterior el Reem-A estava dissenyat per a jugar als escacs.

Aquest robot català serà un dels plats forts de les III Jornades de Robòtica, que organitza l’àrea de promoció econòmica de l'Ajuntament de Barcelona fins el diumenge 14 de desembre, al MACBA. (EFE)