Facebook diu que no s’apropiarà dels continguts dels usuaris. És cert això Senyor Zuckerberg?

20.2.09 | | 0 comentaris »

Forta polèmica sobre el control de la informació personal de més de 175 milions de persones.

El conseller delegat i fundador de *Facebook”, Mark Zuckerberg, ha alimentat la polèmica al rebatre, en el blog corporatiu, que l’empresa tingui un control il·limitat sobre les dades personals dels seus membres. ”Són els usuaris i no Facebook els amos i controladors de la seva informació", ha escrit Zuckerberg. "La filosofia és que la gent posseeix la seva informació i controla amb qui vol compartir-la" malgrat els canvis legals introduïts per la signatura. Fa dues setmanes, l’empresa va modificar els termes d’ús dels comptes, un document que la majoria dels usuaris accepta amb un "clic" sense fer-li un cop d’ull.

Doncs, soc del que puc dir que això no es compleix, les seves paraules em sonen a música de fons per sortir del pas molt de puntetes. Ens van tancar el compte, encara no sabem perquè i ningú s’ha posat en contacte amb nosaltres per donar-nos una explicació i per a retornar-nos les fotos i els vídeos. He enviat més de cinc correus electrònics i no han respost a cap.
Al senyor Mark Zuckerberg li vaig enviar tres missatges al seu Facebook i encara estic esperant resposta. Una petició era que ens expliques el motiu pel qual se’ns donava de baixa. L’altre petició era que canviessin el nom de San Baudilio de Llobregat, ja que no existeix, i que posessin el nom correcte “Sant Boi de Llobregat”.

Començo a creure que hi ha ombres, massa ombres en Facebook que la Comunitat Europea hauria de esclarir ja que es poden trencar algunes de les llibertats més bàsiques de les persones que es donen d’alta a Facebook.
No obstant, els experts assenyalen que la major part dels llocs de la xarxa tenen termes d’ús similars perquè les companyies necessiten cobrir-se les esquenes en cas de disputes legals i que els consumidors haurien d’estar més atents al que signen. "La majoria de les web ofereixen condicions d’ús dissenyades per a protegir i ampliar els seus interessos i la majoria de la gent simplement les accepta sense llegir-les", comentava avui en el Nova York Times Greg Lastowka, professor de la universitat Rugers i expert en legislació en Internet.