Hackers russos van deixar sense servei Twitter, Facebook i Livejournal.

25.8.09 | | 0 comentaris »

El passat dijous, 6 d’agost, molts usuaris es van quedar més de 3 hores sense poder utilitzar els serveis del Twitter, Facebook i Livejournal, molt possiblement molts usuaris de ben segur ni ho van notar perquè no estaven connectats, aquest atac van ser obra de pirates informàtics russos i apuntaven contra blocaires georgians amb motiu del primer aniversari de la guerra del Caucas, segons informacions facilitades per especialistes russos i també ho va confirmar Antón Nósik, conegut expert rus a Internet.
El moviment juvenil pro-Kremlin “Nashi”, en català “els nostres”, va atacar les pàgines d’un dels blocaires més coneguts de Geòrgia, el seu pseudònim és 'Cyxymu', el que en ciríl·lic es llegeix com Sukhumi, nom de la capital de la separatista regió georgiana d'Abkhàzia. Els atacs van ser resposta a les publicacions en les que "Cyxymu 'acusava Rússia d’envair militarment Geòrgia fa un any per prendre-li les seves dues regions separatistes, Ossètia del Sud i Abkhàzia.

Aquests "hackers" russos van recórrer a l’atac denominat "denegació de serveis (DDoS), quan un virus infecta milers d’ordinadors i els fa cridar simultàniament a la pàgina escollida, enfonsant així el seu servidor.

Aquest moviment pro -Kremlin va recórrer a semblants atacs l’abril de 2007, quan van paralitzar les web del Govern d'Estònia enmig d’una polèmica al voltant d’un monument a l’exèrcit soviètic, que va ocupar els països bàltics després de la Segona Guerra Mundial. Aquest bloqueig de les web oficials estonianes es va fer per pirates informàtics contractats per a l’ocasió.

Després de la invasió militar russa a Geòrgia, ara la batalla segueix a Internet no permetent la llibertat d'expressió.