Microsoft cerca voluntaris per a adaptar la tecnologia de reconeixement de veu al català.

18.6.08 | | 0 comentaris »

Microsoft busca a més de 2.000 voluntaris per a adaptar la tecnologia de reconeixement de veu en llengua catalana, segons ha informat el director general de Microsoft a Catalunya, Carles Grau a l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Els interessats a participar en aquest projecte, que permetrà donar ordres amb la veu en català als programes del gegant informàtic, haurien de cridar a un nombre de telèfon gratuït i llegir una sèrie de textos. Per a incentivar la participació s'ofereixen compensacions econòmiques de fins a 20 euros i la possibilitat de guanyar una consola de videojocs.

Segons Grau, les primeres aplicacions d'aquesta iniciativa, que ja funcionen en llengües com el castellà i l'anglès, veuran la llum l'any que ve. El director general de Microsoft a Catalunya ha explicat que el reclutament de voluntaris s'està portant a terme a través de dues iniciatives paral·leles.

La delegació del gegant informàtic pretén reunir entre 250 i 300 mostres de veu en català, juntament amb la col·laboració del Termcat i de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat, i 1.750 a través de l'empresa nord americana de serveis de traducció i localització, SDI Mitja Group. (ACN)