L’empresa Google està mapejant Sant Boi.

20.6.08 | | 0 comentaris »

Aquests dies molts santboians/es han pogut veure un cotxe, com el de la foto, recorrent tot Sant Boi. Segurament la nostra ciutat molt aviat apareixerà en Google Maps amb la ubicació dels seus carrers amb una precisió meridiana.

Google Maps és el nom d’un servei gratuït de Google, mitjançant un servidor d’aplicacions de mapes en Web. Ofereix imatges de mapes desplaçables, així com fotos via satèl·lit del món sencer i fins i tot la ruta entre diferents ubicacions.

Google és, possiblement, el motor de recerca en Internet més gran i més utilitzat. Gestiona d’una forma ràpida i senzilla la manera de trobar informació en la web, amb accés a un índex de més de 8.168 milions de pàgines web. Segons la companyia, actualment Google respon a més de 200 milions de consultes al dia.

Per als més neòfits en l’assumpte cal dir que Google Maps és el servei, via web, que ens permet visualitzar el món a través d’imatges via satèl·lit, imatges de mapes o combinar aquestes dues, gràcies al cercador, podem buscar llocs de tot el món i poder visualitzar-lo de forma efectiva.
Els mapes solament estan disponibles en certs llocs, el que significa que la funció híbrida de mapa i satèl·lit només està disponible en els llocs on estiguin disponibles les dues característiques, Sant Boi pot ser una de les més actualitzades.

Amb tanta tecnologia abans de sortir a la terrassa en calçotets caldrà que ens ho pensem molt bé, no sigui que un veí o veïna ens estigui vigilant des del seu ordinador.

Fotografia: Núria Egea.