10 anys de Google

18.9.08 | | 0 comentaris »

Un 7 de setembre de 1998 dos joves universitaris que pretenien acabar el seu postgrau en la Universitat de Stanford constituïen una petita empresa anomenada "Google Inc." per a poder així donar una forma legal a un cercador d'enllaços web que havien creat un parell d'anys abans amb el nom de 'BackRub' i que ho van batejar posteriorment com 'Google' en honor al terme 'googol'.

Durant aquests deu anys que he estat treballant amb Google crec que la millor eina per a usuaris creada per Google, a part del cercador web, per mi és GMail, el major fracàs en les eines creades per Google i que no han calat entre els usuaris segons la meva opinió és “Google vídeo” encara que ho segueixo i seguiré utilitzant, prova del que dic és que Google ha comprat desenes d'empreses en aquests deu anys, la millor compra que ha fet és l'adquisició de Youube per solucionar el fracàs de Google Vídeo.

Aquest mes per a celebrar el desè aniversari ha tret al mercat el nou navegador 'Google Chrome', amb l'objectiu de no perdre el control d'entrada en Internet enfront de Microsoft IExplorer, per a garantir una plataforma lliure de desenvolupament web, i per a poder crear aplicacions pròpies dintre d'ell com ara reproductors multimèdia, eines socials, sistemes operatius via web.

La batalla “estel·lar” que li falta per guanyar a Google és la del mòbil per a així poder competir amb Apple i el seu Iphone. Temps al temps!