El domini “.Cat” supera els 30.000 registres.

18.10.08 | | 0 comentaris »

El domini .cat és el primer domini per a una comunitat lingüística. Els criteris per tal que una pàgina web tingui el domini .cat són que estigui en català o que estigui relacionada amb la cultura catalana. Resta prohibit explícitament per la ICANN la utilització del domini .cat per a pàgines de gats (cat en anglès), a no ser que siguin en català o tinguin a veure amb la cultura.

El 16 de setembre de l’any 2005 es va posar en funcionament el domini .cat, a data d’avui ja s’han comptabilitzat més de 30.000 pàgines web amb aquest domini, els preus inicials de contractació s’han reduït en un 33%, amb aquesta ja és la segona vegada que la Fundació PuntCat ha rebaixat els preus, cosa que ha fet possible que molta més gent s’apunti al domini .cat.

Aquest domini el pot utilitzar tothom que pugui demostrar la seva relació amb la comunitat cultural i lingüística catalana a internet,: qui faci comunicació 'online' en català, qui tingui una web, qui pertanyi a entitats que ja tenen dominis .cat..., però també empreses no catalanes que vulguin adreçar els seus serveis a la nostra comunitat.

A més, les petites i mitjanes empreses i les entitats sense ànim de lucre tenen descomptes de prop d’un 70 per cent, mitjançant la campanya Pimestic.cat de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat.