Els blocs en el punt de mira dels polítics europeus

4.10.08 | | 0 comentaris »

Els primers intents de control de la llibertat d’expressió en Internet han fet la seva aparició entre les propostes polítiques i les reaccions en la blocesfera no s’han fet esperar. Gairebé tots els mitjans de comunicació han fet reso d’aquesta noticia.

Després d’un polèmic informe (aquí) presentat per l’eurodiputada Mariane Mikko, en el Parlament Europeu, s’ha destapat la caixa dels trons, s’ha reobert novament l’etern debat sobre la llibertat d’expressió. Entre el món blocaires i els polítics s’ha generat una creixent controvèrsia sobre quin control, seguiment s’ha de fer sobre els blocs, ja considerats com un nou mitjà de comunicació.

La ja temuda eina d’Internet es diferencia de la resta de mitjans tradicionals perquè permet la "universalització de l’opinió" tal com ho explica el blocaire i eurodiputat català d’ICV, Raül Romeva (bloc). Segons ell el risc que implica la independència que permeten els blocs fa que estiguin sofrint els primers intents de control de la llibertat d’expressió que els defineix. Hi ha qui els veu com "el mal de tots els mals”.

Les propostes referents als blocs van ser finalment desestimades la setmana passada en el Parlament Europeu, després d’una renyida votació.