La CE pretén incloure la connexió per banda ampla en el servei universal.

1.10.08 | | 0 comentaris »

Segons he pogut llegir avui a la Vanguardia, la Comissió Europea pretén incloure l’accés a internet per banda ampla en les obligacions del servei universal per a "garantir la connexió a la xarxa a tots els ciutadans comunitaris".

Actualment, 36 de cada 100 llars europees disposen de connexió a la xarxa per banda ampla, un nivell d’implantació que Brussel·les considera "insuficient", a pesar que aquest s’ha triplicat entre els anys 2003 i 2007, segons les dades facilitades per la Comissió Europea.
En el cas d'Espanya, la cobertura total està lleugerament per sota de la mitjana europea (91%), però la de les àrees rurals és molt superior, que arriba fins a un 88%
Aquest informe continua explicant que les diferències de cobertura entre els estats membres són significatives, ja que països com Dinamarca, Luxemburg i Bèlgica arriba a el 100%; mentre que Romania i Polònia es troben en la cua de la classificació europea, amb un 36% i un 64%, respectivament.
Sigui com sigui hem de donar la benvinguda a aquesta iniciativa de la Comunitat Europea perquè aquesta és una bona manera de potenciar molt més l’accés a Internet de tots els ciutadans que formen part d’Europa.