La web de la oficina del Parlament Europeu a Barcelona en català

6.12.08 | | 0 comentaris »

El Parlament Europeu ha posat en marxa una pàgina web de la seva oficina a Barcelona, que està escrita en català i castellà, el que ha estat elogiat pels eurodiputats catalans, encara que la majoria d’ells han considerat que encara queda molt per fer.

La pàgina web de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona va ser presentada en un acte en el què hi van participar el vicepresident de la eurocámara Aleix Vidal-Quadras i els eurodiputats Raimon Obiols (PSC), Ignasi Guardans (CiU) i Raül Romeva (ICV).

Amb la nova web, Barcelona es converteix en una de les 33 ciutats europees que compta amb un espai propi del Parlament Europeu a Internet, ja que a les dels 27 Estats membres se sumen les d'Edimburg, Marsella, Estrasburg, Milà i Munic.

A la pàgina es recull informació institucional, notícies d’actualitat europees, un fòrum obert a la participació dels ciutadans i una secció dedicada als eurodiputats catalans, que inclou les seves biografies i vídeos amb el seu perfil propi, a més de mostrar l’agenda d’activitats.

Encara que l’obertura de la web de l'Oficina de Barcelona pretén apropar la institució als catalans, la paradoxa és que la pàgina oficial del Parlament Europeu no és accessible en català, si bé hi ha una versió extraoficial (aquí) mantinguda per un internauta català des de fa un any que suposa una traducció idèntica de l’original. (EFE)