Google Wave, l’ultima revolució en la manera de comunicar-nos.

5.6.09 | | 0 comentaris »

Les xarxes socials és un dels pocs llocs d’Internet no liderats per Google. Fins ara.
L’empresa pretén ocupar també aquest buit amb Google Wave, una eina de comunicació i col·laboració que competirà directament amb aplicacions com Facebook i Twitter, tot i que el nou producte de Google oferirà multitud de serveis addicionals. L’anunci de la nova plataforma es va realitzar a Google I / O (la conferència per a desenvolupadors que l’empresa organitza tots els anys), i des de llavors Google Wave ha estat a disposició dels usuaris en versió de prova. El veredicte d’aquests és unànime: Google Wave no és una aplicació més, sinó una significativa evolució en la manera de comunicar.
El concepte d’aquest model de comunicació és que l’usuari podrà crear una 'onada' (wave) a la què podrà convidar tants contactes com vulgui. Qualsevol dels usuaris que integrin l’onada podrà anar afegint qualsevol tipus de funcionalitat (documents, fotografies, vídeos, mapes, etc.) sobre la base d’un sistema que integra el correu electrònic i la missatgeria instantània. Tot això, en temps real, sincronitzat automàticament i en codi obert.

La pantalla de Google Wave, que encara està en fase de desenvolupament (estarà disponible durant aquest any), mostra el següent: A l’esquerra, la llista de contactes Al centre, un inbox similar al GMail on apareix tot tipus de contingut: missatges de correu, missatges de text tipus Twitter, notificacions de documents compartits, actualitzacions del lector de feeds que s’hagi afegit, etc. A la dreta, el contingut de la wave seleccionada, que pot ser un text, un mapa, un vídeo o una barreja de tots aquests elements, que poden ser editats per qualsevol usuari que hagi estat convidat a la nostra wave. En definitiva, la idea de Google Wave és integrar en una sola aplicació totes les eines de comunicació i col·laboració en línia conegudes fins al moment.

Els seus creadors ho expliquen així: "És com seria el correu electrònic si s’hagués inventat en l’actualitat". Un repte enorme amb unes possibilitats extraordinàries.

Benvinguda sigui aquesta opció, potser ara els senyors de Facebook (prepotents) comenzaran a mirar amb molt més afecte a tots els seus usuaris, o això o ens canviarem al Google Wave!