Videojocs: Tetris compleix 25 anys

27.6.09 | | 0 comentaris »

El Tetris, un dels videojocs més populars de la història, compleix aquest dissabte el seu 25è aniversari en plena forma, venent més que mai i amb l’ambició de convertir-se en el primer esport virtual.
La dinàmica efectivament és molt senzilla i molt coneguda: Cal rotar i desplaçar peces ortogonals de diferents formes mentre baixen a una velocitat constant per la pantalla. El nom del joc deriva d'tetra (quatre), en referència al nombre de quadrats que conformen cada figura.

El 6 de juny de 1984, Pajitnov va completar la primera versió del Tetris, encara que la seva consolidació va ser el 1985, quan es va adaptar perquè pogués utilitzar-se en ordinadors personals i després a les consoles. A partir d’aquí, el seu ascens va ser imparable i les versions per a diferents plataformes es van multiplicar.

Henk Rogers va jugar un paper fonamental perquè era coneixedor de que Nintendo volia llançar la Game Boy i buscava un joc nou i innovador.

És el segon videojoc més popular de la història segons el llibre Guinness dels rècords ha arribat a estar disponible a fins a 75 plataformes (59 avui dia), entre elles l'iPhone, la Wii i fins Facebook, on es juga més d’un milió de vegades al dia. (EFE)

Tetris és un joc molt senzill, doncs, consisteix a crear ordre a partir del caos, molt interessant als nostres fills!