Google desafia Microsoft amb el llançament del seu sistema operatiu.

10.7.09 | | 0 comentaris »

Google ha anunciat el desenvolupament d’un sistema operatiu per a ordinadors, el Google Chrome OS, que a mitjans del proper any sortiran els primers dispositius amb el nou sistema integrat.
Google Chrome OS, amb codi obert, té com a objectiu inicial seva implantació a 'netbooks', els miniordinador portàtils de baix cost.

Aquesta decisió suposa un cop molt fort per a Microsoft, que gaudeix des de fa dècades d’un predomini absolut en l’àrea de sistemes operatius, amb el sistema Windows. Cal recordar que Microsoft està a punt de llançar el Windows 7, hi ja té un fort rival.Els analistes opinen que el dany no serà excessiu, donat que ara hi ha moltes aplicacions i plataformes per a webs, i això fa que els sistemes operatius siguin menys importants que abans.

Segons Google, la velocitat, la senzillesa, la rapidesa i la seguretat són els aspectes claus del nou sistema, que es posi en marxa i es connecti a Internet en qüestió de segon".

Fa gairebé un any que van donar a conèixer el seu navegador Google Chrome, actualment ja és utilitzat per més 30 milions d’usuaris.