Alliberada una blocaire al Vietnam després de prometre a les autoritats que tancarà la seva pàgina web..

25.9.09 | | 0 comentaris »

La vietnamita, Nguyen Ngoc Nhu Quynh, que tenia un bloc amb contingut crític per al Govern del Vietnam ha estat posada en llibertat després d’onze dies a la comissaria i després de prometre a les autoritats que tancarà la seva pàgina web. Recordem que la amenaça és un dels delictes tipificats en tots els codis penals occidentals.

Nguyen Ngoc Nhu Quynh, de 30 anys, va penjar al portal d’Internet el seu últim comentari i va complir la seva promesa, encara que va decebre a alguns dels seus amics i lectors.

La blocaire que escrivia amb el pseudònim Em Namh va oferir com a explicació que s’havia equivocat i que l’amor per la pàtria necessita entendre i respectar les realitats polítiques del moment. Quynh ha estat una de les tres activistes detingudes a Vietnam des del 27 d’agost quan van criticar a la xarxa el Govern de Hanoi per no mantenir una posició més forta davant les reclamacions sobiranistes de la Xina.

El règim comunista del Vietnam va advertir el mes de febrer que sancionaría qualsevol bloc que difongues continguts qualificats de "malsans" per les autoritats, per tal d’evitar que es difonguin "informacions enganyoses".

L'organització Reporters Sense Fronteres (RSF) inclou a Vietnam en la seva llista dels "Dotze enemics d'internet". (EFE)

La llibertat d’expressió segons paraules de Tocqueville “és la pedra angular que aguanta la resta de llibertats, i per això s’han de tolerar fins i tot els seus excessos”.