Un acord entre Goggle i l’Institut d'Estudis Catalans (IEC) permetrà consultar en internet més de dues mil obres en català.

28.8.08 | , | 0 comentaris »

L’acadèmia catalana i la companyia informàtica Google han acordat digitalitzar el fons de publicacions del Institut, amb milers d’obres en català, que podran ser consultades per qualsevol persona del món, en qualsevol moment.
El fons de publicacions del IEC es va començar a constituir en l’any 1907 i està format per monografies de tots els àmbits del coneixement, des de la història, la filologia o la investigació científica fins a l’anàlisi sociològica més recent.

Entre les obres destacades, a més de les ja citades, es troben el "Corpus Vitrearum Medii Aevi" (recopilació de vitralls medievals de Catalunya), els estudis dels Arxius del Institut de Ciències, amb més d’un centenar de treballs i estudis d’experts de diferents àmbits científics, el Atlas lingüístic del domini català o la "Ciència en la història dels Països Catalans".

Aquest acord se suma al signat al gener de l’any passat (veure notícia) entre cinc biblioteques catalanes, entre elles la Biblioteca de Catalunya, perquè més de 300.000 llibres, no subjectes a drets d’autor, estiguin a la disposició de milions de persones de tot el món a través d’Internet.