113 milions de blocs en el món.

23.9.08 | | 0 comentaris »

Segons les dades facilitades per Techonorati, rànquing de blocs online, existeixen prop de 113 milions de blocs, i cada dia se’n sumen milers més.

Amb el naixement de la Web 2.0, terme creat per O'Reilly Media, en 2004 és refereix a una segona generació de serveis basats en Internet que permeten que les persones col·laborin i comparteixin informació en línia de noves formes, Youtube, Facebook, Twitter, Plurk, portals digitals. Podríem dir que la Web 2.0 ens porta a una biblioteca interminable de pàgines estàtiques i a un món interminable de converses, imatges, so, aquestes pàgines poden ser restringides o obertes a tots els membres. Aquesta interacció succeïx en el ciberespai, i aquells que prenem part poden estar asseguts darrere d'un teclat gairebé igual en qualsevol lloc del planeta.

113 milions de weblogs, blocs, blogs, quaderns de bitácora, bitácoras o diaris en línia, són les pàgines web personals que han posat la xarxa a l'abast de qualsevol que tingui alguna cosa que dir (fins i tot de qui no tingui res que dir). Els weblogs, blocs constituïxen una de les zones més dinàmiques d'Internet i es projecten amb fermesa com un nou mitjà de comunicació en línia que pugna per un lloc entre les versions electròniques dels mitjans convencionals i els mitjans només digitals (portals informatius, revistes digitals, butlletins electrònics i confidencials).