La biblioteca virtual Europeana es col • lapsa de visites i tanca fins al desembre

22.11.08 | | 0 comentaris »

Segons informa l’agència EFE, degut a l’èxit inesperat de la biblioteca virtual Europeana, va haver de tancar la web dues hores per duplicar la seva capacitat però no va ser suficient, segons les mateixes fonts diuen que va arribar als 10 milions de visites per hora.
La biblioteca virtual Europeana estarà tancada fins a mitjans de desembre degut al col·lapse sofert per l'elevat nombre de visites que va rebre en el seu primer dia de funcionament, es calcula que la van visitar més de deu milions d’usuaris per hora.

El portaveu europeu de la Societat de la Informació, Martin Seylmar, va dir, explicar que els tècnics esperaven una mitjana de cinc milions d’entrades per hora, però la mitjana de visites ha triplicat aquesta xifra, una "dificultat inesperada que lamentem”.
El 17% dels usuaris provenien d'Alemanya, el 10% de França, el 9% d'Espanya, el 6% d'Itàlia, el 5% d'Holanda, el 4% de Bèlgica, el mateix percentatge d'EUA, i el 3% de Regne Unit i Polònia, respectivament.

Impulsat per la Comissió Europea, Europeana reuneix en una única pàgina web part de la col·lecció d’un miler de biblioteques, pinacoteques, videoteques, hemeroteques i fonoteques repartides pel vell continent. França, Holanda i el Regne Unit han aportat junts gairebé el 70 per cent dels continguts disponibles, mentre que la majoria de països, entre ells Espanya, no arriba al 2 per cent.