La UE aprova tallar l’accés als usuaris d’Internet sense ordre judicial prèvia.

6.11.09 | | 0 comentaris »

La Unió Europea ha aprovat que les autoritats administratives dels Estats membres puguin tallar l’accés a Internet sense ordre judicial prèvia als usuaris que descarreguin continguts protegits per drets d’autor, tal com volen fer França o Regne Unit, segons l’acord assolit aquesta matinada pels Governs dels 27 i l'Eurocambra per reformar la regulació del sector de les telecomunicacions.

A Espanya, la legislació exigeix una autorització prèvia però el Govern estudia canviar la normativa. El compromís va ser possible després que l'Eurocambra donés marxa enrere en la seva defensa dels drets dels internautes. Els eurodiputats havien frenat fins ara l’aprovació de la reforma de les telecomunicacions reclamant que la nova normativa prohibís expressament l’accés a Internet sense ordre judicial prèvia, cosa que no acceptaven els Governs dels 27.

Però en la fase final de les negociacions, el Parlament va cedir en les seves exigències i va acceptar que no es requereixi autorització judicial prèvia per tallar l’accés a Internet.(EUROPA PRESS)